Blogissa nyt: Koko Suomi digiloikkaa!

Pandemia tuo esiin tietojohtamisen ja tiedolla johtamisen tärkeyden kaikessa yhteiskunnan toiminnassa ja päätöksenteossa. Puheenjohtajamme Reija Helenius pohtii tietojohtamisen digiloikkaa pandemian keskellä.

Koko Suomi digiloikkaa!

Tietojohtamisen digiloikka pandemian keskellä

Tietojohtaminen ry suuntasi tarmokkaissa merkeissä ja innostuneena kohti vuotta 2020. Monta tapahtumaa oli suunnitteilla niin koulutusten, verkostotapaamisten kuin jäsenkokouksen merkeissä - kunnes Suomi ja maailma pysähtyivät. Uutiset täyttyivät COVID19 -pandemiasta. Ihmiset vetäytyivät koteihinsa, myös useimpien työt muuntuivat etätyöksi.  Koko Suomen toimintaympäristö muuttui kertaheitolla, niin myös Tietojohtaminen ry:n.

Pandemia tuo esiin tietojohtamisen ja tiedolla johtamisen tärkeyden kaikessa yhteiskunnan toiminnassa ja päätöksenteossa. Poikkeustilannetta tulee johtaa parhailla tietojohtamisen keinoilla, jolloin olemassa olevia verkostoja hyödynnetään, tietoja yhdistellään, luodaan tilannekuvaa siitä missä mennään ja tehdään ennusteita tulevasta. Tietojohtaminen vaatii nyt monitieteellisen otteen ja eri ammattialojen kohtaamisen syntyneiden ongelmien ja haasteiden ratkaisemiseksi.

Jos pandemiasta haluaa etsiä hyviä puolia, ehdottomasti digiloikan vauhdittuminen on yksi niistä. Suomalaisen yhteiskunnan etuna on se, että tietotekninen infrastruktuurimme ja digivalmiutemme ovat maailman huippuluokkaa. Näin siirtyminen entistä vahvempaan digitaaliseen toimintaympäristöön on ollut ketterää niillä toimialoilla, joissa se on työn luonteen puolesta mahdollista. 

Myös Tietojohtaminen ry on mukana digiloikassa. Uudistamme mm. koulutustoimintaamme ja tulemme syksyllä järjestämään etäkoulutusta. Näin palvelemme paremmin tiedontarvitsijoita myös valtakunnallisesti. Toki järjestämme myös paikan päällä tapahtumia, kun se taas on mahdollista. Julkaisemme tietysti myös yhdistyksemme jäsenlehteä. Jos et vielä ole huomannut, niin tämän vuoden ensimmäinen Tietoasiantuntija-lehti on verkossa vapaasti kaikkien luettavissa.

Tuetaan toisiamme tänä vaikeana aikana ja pidetään tietojohtamisen lippu ylhäällä salossa yhteisvoimin!

Reija Helenius
Hallituksen puheenjohtaja 2019-2020, Tietojohtaminen ry
Kehittämispäällikkö, Tilastokeskus, Tietopalvelu- ja viestintä
Twitter: @ReijaHelenius

Viimeksi muutettu: 
25.5.2020